Opening
Watdajel LOODS

19 maart 2022

Bilthoven

Bekijk workshop
Aanmelden expo

Opening
Watdajel LOODS

19 maart / Watdajel Bilthoven

                                                                                                                                         Free entree

Expo Aanmelden

Kom op 19 maart naar de expo in ons nieuwe cultureel centrum Watdajel!

Een dag vol nieuwe ontmoetingen, kunst en dans.

De community sculptuur een collectief werk dat gemaakt is in onze nieuwe plek zal worden geëxposeerd.

Daarnaast zal er ook andere kunst en optredens te zien zijn.

Vera Goetzee ( Dans en Performance ) Korinna van Balkom ( Fashion Design en Illustratie ) Hendren ( Muzikant )  Luca Hollestelle ( Schilder )

Algemene informatie

  • Entree gratis,  aanmelden hier onder
  • 19 Maart van 16:00 tot 23:00
  • Cultureel Centrum Watdajel, Leyenseweg 38, Bilthoven
  • 30 minuten fietsen/OV vanuit Utrecht
  • Parkeergelegenheid gratis op locatie
Aanmelden expo

Eugenie Taze

Eugenie Taze is een 32 jarige Peruaanse kunstenares die een achtergrond heeft in (internationale) theaterwetenschappen en filmstudie. Ze werkt als theater decorontwerper en bouwt gigantische sculpturen van karton. Haar theater decor is niet alleen de achtergrond waarop een verhaal wordt verteld, maar het vertelt het verhaal van het theaterstuk. Met haar kartonnen giganten heeft ze gewerkt in Frankrijk, Italie, Peru, Utrecht en Californië voor muziekoptredens, carnavalsoptochten, theater voorstellingen en verschillende festivals.

Ze heeft als autodidact zelf technieken ontwikkelt om het karton te manipuleren en er prachtige sculpturen van te maken. Haar eigen methodes heeft ze aan workshop volgers geleerd en zo hebben ze samen het community sculptuur gemaakt.

Vera Goetzee

Vera Goetzee is danser en performance artiest en medeoprichter van het danscollectief CHRONOS, waarmee ze hun voorstellingen hebben opgetreden bij festivals zoals ‘Over Het IJ Festival’ en ‘Amsterdam Fringe Festival’. Verder heeft ze samenwerkingen gedaan met Holland Opera en verschillende choreografen en muzikanten.
Ze heeft een interesse voor werken met live muziek op het podium om de performance een gedeelde ervaring te maken tussen publiek en performer.

Hendren

Hendren, ook wel bekend als Marty zwart is gitarist, songwriter en zanger. Zijn debuut album ‘hendren 1’ nam hij op in de gevangeniscel van het voormalig politiebureau waar hij woont. De mysterieuze wereld van Hendren brengt de muziek van Father John Misty, Frank Ocean en Jim Jarmusch samen. Deze wereld bindt zich niet aan de regels en standaard norm maar omarmt het vreemde. Hendren zijn harde beats en rauwe gitaren hebben een punkrock sound.

Korinna van Balkom

Korinna van Balkom is een Utrechtse illustrator en mode-ontwerper. Ze maakt in samenwerking met andere kunstenaars minimalistische en verfijnde

mode-accessoires. Daarnaast tekent zij modieuze portretten waarbinnen ze op zoek gaat naar hoge contrasten, grillige imperfecties en diepe

kleuren. 19 maart presenteert zij de eerste zelfportretten van haar huidige onderzoeksproject ‘My Positive Selfportrait’, waarbinnen zij op zoek

gaat naar meer zelfacceptatie. Voor meer informatie en een indruk van haar werk kun je een kijkje nemen op www.instagram.com/korinnavanbalkom

Luca Hollestelle

Hollestelle’s schilderwerk is een speelse mengelmoes die veel weg heeft van Picasso en Herman Brood’s werk. Haar werk bestaat uit abstract lijnwerk van gezichten die verweven zijn met warme kleuren. De dynamische schilderwerken die ze maakt zijn expressief en dragen gevoelens over naar de toeschouwer. Haar abstracte schilderijen ontstaan uit haar fascinatie voor het dagelijkse leven, gevoelens en de mens.

De handen van Watdajel zijn ook te vinden bij de expositie. Het idee voor dit project ontstond een half jaar geleden, toen de tweede lockdown ervoor zorgde dat we niet meer verder konden met het organiseren van activiteiten in ons culturele centrum. We verlegde ons speelveld naar de buitenruimte van de stad Utrecht, waar kunst toegankelijk is voor iedereen. De handen van Watdajel vormen de eerste reeks in de serie ‘Expo in de stad’ en is een pilot om te onderzoeken op welke manier Watdajel bij kan dragen aan kunst in de publieke ruimte van Utrecht. Wat wij belangrijk vinden is om in onze werkwijze en in de inhoud van onze kunst verbinding centraal te stellen. De handen raken elkaar net niet aan maar reiken naar elkaar toe, op zoek naar verbinding. De kleurrijke werken zijn bedoeld als een opkikker en positieve noot, een verrassing op straat.

Ruimte nodig voor jouw eigen workshop, of Kunst project.

Wij stellen ruimte beschikbaar om te huren in onze Watdajel loods! De loods in Bilthoven is geschikt voor verschillende activiteiten zoals , tentoonstellingen, exposities, fotoshoots, filming etc.