Watdajel kleurt de stad Utrecht! Samen met meer dan 25 cultuurmakers uit heel Nederland  maakte we de openluchtexpositie ’De handen van Watdajel’.  Onze handen staan Symbool voor hoop, liefde en verbinding, in deze tijden belangrijker dan ooit. 
Je vindt onze handen terug op je straathoek of bij je favoriete restaurant. Heb jij er al een gezien?

Het idee voor dit project ontstond een halfjaar geleden, toen de tweede lockdown ervoor zorgde dat we niet meer verder konden met het organiseren van activiteiten in ons culturele centrum. ‘Hoe kunnen we toch doen waar we goed in zijn?’, vroegen we ons af. We verlegde ons speelveld naar de buitenruimte van de stad Utrecht, waar kunst vrij toegankelijk te zien is voor iedereen. Samen met een groep kunstenaars en creatievelingen werken we vervolgens aan de handen. In kleine groepen kwamen we toch samen om creatief te zijn en we merkte dat het werkte.
‘De handen van Watdajel’, vormen de eerste reeks in de serie ‘Expo in de stad’ en is een pilot om te onderzoeken op welke manier Watdajel bij kan dragen aan kunst in de buitenruimte van Utrecht.  Wat wij belangrijk vinden is om in onze werkwijze en in de inhoud van onze kunst verbinding centraal te stellen. In deze reeks geven de handen symbolisch betekenis aan dit begrip.
Ze raken elkaar nét niet aan maar reiken naar elkaar toe, op zoek naar verbinding. De kleurrijke werken zijn bedoeld als een opkikker en positieve noot, een verassing op straat. Zo kleurt Watdajel de stad!