TRIPTICO Theater – Cabaret

Een frisse avond van theather  en cabaret

Er staat een gloednieuwe avond op het programma in Bilthoven, waar je kunt genieten van comedy, theater en live muziek. In de unieke setting van de Loods van BURO LOU – Watdajel, wordt eens per maand deze bijzondere kunstervaring ontplooid.

Hans Gommer, een van de meest getalenteerde comedians uit Utrecht, brengt zijn humor naar Bilthoven.

Manon Blaauw, een buitengewoon getalenteerde theatercabaretier, zal een bijzondere muzikale performance verzorgen.

We trappen af op aanstaande vrijdag 15 september. Mis het niet!

Adres: Leyenseweg 38

Tijd: 20:00

Tickets

Aankomende tijd gaan we in  Watdajel de volgende activiteiten realiseren.


Events

Aula de Holandes
Kinderen komen naar Watdajel om hier een dag te besteden aan het leren van de Nederlandse taal. De dag zal in het thema staan van de Braziliaanse cultuur. Terwijl de kinderen verschillende opdrachten en spellen doen waarbij ze de Nederlandse taal leren.

Matsumoto Zuko
Een Japans muzikanten duo komt naar de Watdajel loods. Het duo heeft de wereld overgereisd met hun muzikale shows. De avond zal het publiek een frisse performance brengen met het geluid van de hang pan en de didgeridoo.


Lessen/Workshops

22 oktober Wim Hof workshop
Vincent Spoelman dompelt je onder in de wim hof methode. Een manier om je fysiek en mentaal gezond te blijven en weer connectie te vinden met jezelf, andere en de natuur.  


Kizomba
Afrikaanse sensuele dans die je voeten en lichaam laten overnemen, De dans is een samenspel tussen twee danspartners waarbij ze ondersteunt door percussie  synchroon met elkaar zweven op het ritme.

Hangpan workshop


Maak kennis met de Caribische sound van de hangpan.
. Het instrument zijn unieke geluid kan etherische klanken maken waar de groep in kan verdwijnen. 
 In groepsverband zullen de deelnemers met de hangpan op schoot zitten en samen dit nieuwe instrument leren bespelen.

Action Painting workshop
Action Painting is 

abstracte expressie op een canvas. De workshop houder leert de groep de technieken achter action painting toegepast door schilders zoals Jackson Pollock. Een schildertechniek waarbij de handeling een grotere rol speelt dan een gecontroleerde uitkomst. Handelen vanuit beweging en gevoel staan centraal. Zo wordt de verf gesmeerd, gedruppeld en gespetterd op het canvas. 

Lekker gooien met verf op het doek en constant ruimte houden voor dat wat spontaan gebeurt. Afrikaanse Dans
John Kayongo is geboren en getogen in Nairobi (Kenia) en was al op jonge leeftijd een succesvol danser. Na zijn studie Antropologie kreeg hij de kans om naar Nederland te komen om een opleiding Moderne dans te volgen aan de School voor nieuwe dans ontwikkeling in Amsterdam. In 2006 richtte John dansschool Studio LionPaw op in Utrecht. Inmiddels geeft hij al vele jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat hij bekend om zijn gedrevenheid, wilskracht en energie met anderen te delen. In een reeks van 6 lessen leert John je de dans passen waarbij hij ook aandacht besteedt aan de tradities, geschiedenis en betekenis van de bewegingen.

yoga les
Gedurende de lessen maak de deelnemers kennis met de eeuwenoude praktijken uit het Hindoeïsme waarbij het lichaam gepusht wordt door verschillende oefeningen en het hoofd leeg wordt gemaakt.

De combinatie van de lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen creëren een moment van eenheid tussen lichaam en geest. 

Recycle workshop
In deze workshop gaat de workshop houder verschillende vormen van upcycling laten zien.

 Er wordt afval meegenomen en de groep gaat nadenken over wat ze ermee kunnen maken. Vaak kan het nog gebruikt worden als bouwmateriaal. De workshop houder kijkt naar hoe met wat aanpassingen kleding of andere spullen weer nuttig worden. Het ge-upcyclede product voelt dan weer als nieuw, bespaart geld en bespaart de wereld vervuiling.

 Wanneer is iets echt kapot en niet meer bruikbaar? Spullen uit elkaar halen en bekijken wat we weer kunnen met de nieuwe losse onderdelen geeft eindeloze opties aan de deelnemers om te ontdekken. Blaas nieuw leven in oude spullen. Met duurzaamheid op het oog zullen deelnemers door upcyclen de volgende keer net wat anders kijken naar hun spullen.

Percussie workshop


Slaan, tikken en klappen zijn vormen van percussie waarmee we zelf muziek maken. 

In de percussie lessen leert de workshop houder de groep hoe slaginstrumenten een rol spelen in verschillende soorten muziek. de workshop houder leert hen het martillo ritme aan te houden op de afro-cubaanse bongos, of hoe zij met de claves tegen elkaar slaan. 

Het rijke assortiment aan percussie instrumenten levert allerlei verschillende klanken op. 

Planten Stekken
De participanten van deze workshop krijgen van de workshop houder uitleg over hoe ze bij verschillende planten een klein stukje kunnen pakken en hiermee weer een volledige plant kunnen laten groeien. 

Planten herstellen op verschillende manieren, maar ze kunnen het vrijwel allemaal. Bij het cultureel centrum Watdajel staat het vol met groen. Ook deze planten waren ooit een klein blad, maar met wat liefde en aandacht groeien ze weer tot hun volle glorie. Welke liefde en aandacht de precieze plantensoorten nodig hebben wordt haarfijn uitgelegd gedurende de workshop. De participanten kunnen na deze workshop zelf aan de slag gaan met planten stekken en zo hun omgeving vullen met kleurrijke flora.

Verven met bloemen en planten
Planten om ons heen krijgen hun prachtige kleur niet zomaar, ze zitten namelijk vol met pigment. Door verschillende technieken toe te passen leer je in deze workshop hoe je met natuurlijk pigment textiel kan kleuren. Zo kan textiel geverft worden met bijvoorbeeld uien schillen, kurkuma, rode kool of blauwe bessen. 

Jeans Repair Workshop
Petra van de Laar is mode ontwerper en oprichter van Indigo Ravens. Haar modelabel staat voor tijdloos design, liefde voor het ambacht en respect voor materialen. 

Indigo Ravens werd eind 2018 tot leven gebracht. Met al het nieuws over de vervuilende kledingindustrie en de uitbuiting van de mensen in naaiateliers wereldwijd, vond ze dat het tijd was om zelf aan de slag te gaan. Vaak is de stof van ‘oude’ kleding nog prima, maar is het model bijvoorbeeld niet meer actueel. 

Gooi oude spijkerbroeken niet weg, maar repareer ze. Tijden de jeans repair workshop gaat Petra van de Laak van Indigo Ravens met de deelnemers kijken hoe oude kleren weer gerepareerd kunnen worden en wat extra karakter kan geven. Met borduursels, kleine lapjes en creativiteit kunnen de stapels oude of kapotte kleding weer mooi worden. De groep zal leren over het Japanse ‘boro’ een eeuwenoude vorm van textiel hergebruik dat afdankertjes en afval omtovert tot een prachtig uniek kledingstuk dat gekoesterd zal worden.

Bloemschikken
Bij de workshop bloemschikken wordt je in de kleurrijke flora wereld mee genomen en zie je hoe prachtige, kleurrijke samenstellingen van bloemen gepresenteerd kunnen worden. Samen verkent de groep de eindeloze opties om corsages, boeketten of lauwerkransen te creëren. Zo kunnen zij voor kerst, herfst, valentijnsdag, carnaval of een huwelijk unieke versieringen maken die de ruimte tot leven brengen. Deze workshop traint het oog op kleursamenstelling en leert de deelnemer over verschillende planten. Na deze workshop kunnen zij zelf met planten en materiaal uit de natuur aan de slag om bloemstukken te maken.

Outsider Art met Kinderen
Ga samen kleien en de ultieme stad bouwen waarin alles mogelijk is. Kleurrijke ronde gebouwen, of allemaal grijze ondergrondse tunnels. De kinderen kunnen huisjes, straten, torens en bergen kleien en deze vervolgens verven. Wie weet vliegen wij in deze stad door de straten als vogels, of drijven de huizen op het water. De ongeremde creativiteit van de kinderen zal leiden tot een levendige stad vol kleur en onmogelijke gebouwen. Uiteindelijk staat er dan een grote stad gemaakt van alle kleiwerken van de kinderen.

Mozaiek
Bij de Mozaik workshop leer je hoe je van kapotte borden, glas, tegels en stenen prachtige kleurrijke kunstwerken kunt maken. Hoe bewerken ze de scherven, waar worden ze geplaatst en welke technieken zijn er om alles op zijn plek te houden. Mozaïek kunst is millennia oud en werd al gebruikt in mesopotamia. Tegenwoordig is het terug te zien in kunst uit veel verschillende culturen.  

Duurzaamheid
Hoe gaan we bewust om met onze omgeving om zo duurzaam door het leven te gaan, en welke valkuilen zijn er?
Tijdens de workshop duurzaamheid zal de workshop houder kijken naar de verschillende aspecten van duurzaamheid, zoals onder andere energie en hergebruik. Welke gewoontes die je nu hebt zou je kunnen veranderen zodat je bij blijft dragen aan een duurzame wereld.  Zoals wat vaker de fiets pakken, of een extra deken omslaan in plaats van de verwarming omhoog. De workshop houder leert de groep over producten die we gebruiken, en welke andere opties er zijn die zowel beter zijn voor het milieu als dat ze langer mee gaan. Zo zijn er planten die we kunnen gebruiken voor uiterlijke en innerlijke verzorging en water dat hergebruikt kan worden in plaats van steeds liter door de goot te spoelen.
Deze workshop draait om bewustwording en biedt oplossingen voor mensen die graag duurzamer willen leven maar niet weten hoe.

Wil je meer informatie stuur dan gerust een e-mail naar info@watdajel.com