De Community Sculptuur

door Eugenie Taze

5, 6, 12 en 13 maart workshops
19 maart eindexpositie

Boek workshops
Expo 19 maart

Workshops

Hola artistas! Cultureel centrum Watdajel organiseert vanaf 5 maart t/m 19 maart het project ‘De Community Sculptuur’. Wil jij graag deze unieke technieken leren om zelf kartonnen sculpturen te kunnen maken? Neem dan deel aan de workshop en ga gedurende dit maatschappelijke, artistieke en interculturele project samen met andere deelnemers een mythisch sculptuur creëeren onder leiding van kunstenares Eugenie Taze. Zij zal jou en andere meenemen in het maak proces van dit sculptuur en jullie zorgvuldig alle toegepaste technieken leren.

Onze workshopdagen

Workshop zaterdag
5 maart

Boek direct

Workshop zondag
6 maart

Boek direct

Workshop zaterdag
12 maart

Boek direct

Workshop zondag
13 maart

Boek direct

Algemene informatie

  • Kosten deelname per workshop dag: €35,99 p.p.
  • Alle dagen meedoen? Vier workshop dagen pakketprijs: €120,99
  • De workshop start om 10.30 en is rond 14.00 weer afgelopen
  • Leeftijd vanaf 13 jaar (onder begeleiding van een volwassene)
  • Prijs is inclusief materialen
  • Koffie, thee en snacks inbegrepen
  • Maximaal 20 plekken per dag beschikbaar
  • Locatie: Leyenseweg 38, 3721 BD Bilthoven
vragen?

Dit ga jij leren tijdens de workshop

Je krijgt uitleg over de opbouw en de structuur van het sculptuur, welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken en leert over de vele mogelijkheden van het bewerken van gerecycled karton! Aan het begin van elke sessie worden alle 4 van onderstaande technieken die nodig zijn om een kartonnen sculptuur in elkaar te zetten uitgelegd aan de hand van visuele voorbeelden en een powerpoint.

Je gaat met elke techniek experimenteren onder begeleiding van Eugenie. Dit ziet er als volgt uit:

Techniek 1: Het ontwerp van de basisstructuur van hout

Techniek 2: De opzet en uitvoering van het maken van een kartonnen structuur

Techniek 3: De bewerking van het materiaal karton

Techniek 4: De afwerking, het vernissen van het kunstwerk

Over Eugenie Taze

Eugenie Taze heeft een achtergrond in (internationale) theaterwetenschappen en filmstudies en heeft meerdere exposities op haar naam staan in zowel Italië als Lima. Ook doceert zij kunst op verschillende universiteiten in Lima. Eugenie zal de deelnemers begeleiden in het proces en jou in verschillende stappen leren hoe je een sculptuur kunt maken van karton.

Je krijgt uitleg over de opbouw en de structuur van het sculptuur, welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken en leert over de vele mogelijkheden van het bewerken van gerecycled karton!

Eindexpositie 19 maart

Na afloop van deze workshop periode zal dit communale kunstwerk waar jij aan hebt meegewerkt gepresenteerd worden tijdens een expositie. Het Cultureel Centrum Watdajel opent op zaterdag 19 maart haar deuren voor jou, je vrienden, familie en alle inwoners van omgeving de Bilt! Er werken drie cultuurmakers mee aan aanvullende activiteiten, die in het teken staan van het thema van de sculptuur: Verbinding & Cultuur.

Meld je direct aan!

Zin om mee te doen? Kies een datum waarop jij zou willen meedoen met een van de workshops! Zou je het liefste alle vier de workshops meedoen? Ontvang dan 23 euro korting en boek via deze link.

Workshop zaterdag
5 maart

Boek direct

Workshop zaterdag
6 maart

Boek direct

Workshop zaterdag
12 maart

Boek direct

Workshop zondag
13 maart

Boek direct

Watdajel en COVID-19

Natuurlijk staat gezondheid bij ons op de eerste plaats. Bij alle activiteiten die verbonden zijn aan dit project houden wij de maatregelen van het RIVM in acht en zullen we toezien op de veiligheid van jou en de mededeelnemers. Zo heeft de werkplaats van Watdajel 350 vierkante meter beschikbaar om -indien nodig- kleine werkstations in te richten waardoor op anderhalve meter afstand en/of in koppels gewerkt kan worden. Ook tijdens de expositie zullen we afgaan op het aantal bezoekers dat het RIVM als maximum stelt en zullen we een toegangsbewijs vragen waarin men gevaccineerd, hersteld of getest is.

Ruimte nodig voor jouw eigen workshop, evenement of vergadering? Vanaf nu stellen wij ruimte beschikbaar om te huren in onze Watdajel loods! Voor meer info klik hier.

Op de hoogte blijven? Check onze facebook pagina.

Ruimte nodig voor jouw eigen workshop, of Kunst project.

Wij stellen ruimte beschikbaar om te huren bij Watdajel! De ruimte gelegen in het centrum van Utrecht is geschikt voor verschillende activiteiten zoals , tentoonstellingen, exposities, vergaderingen, brainstormsessies, workshops, bedrijfsuitjes etc.