Locatie

Watdajel loods
Bilthoven

Datum

05 mrt 2022
Expired!

Kosten

€35,00

Community Sculptuur Project

Hola artistas! Cultureel centrum Watdajel in Bilthoven organiseert vanaf 5 maart t/m 19 maart het project ‘De Community Sculptuur’. In dit maatschappelijke, artistieke en interculturele project is het doel dat jij samen met andere deelnemers een mythisch sculptuur gaat creëeren onder leiding van kunstenares Eugenie Taze. Deze 32 jarige Frans-Peruaanse kunstenares verbeeldt in haar kartonnen werk veelal vrouwelijke figuren uit mythische verhalen en heeft ook voor dit community project een dame uitgekozen die gekoppeld is aan een Nederlands cultuur- historisch narratief.

Het sculptuur zal de godin ‘Nehalennia’ vertegenwoordigen, die vermoedelijk al vanaf 58 voor Christus werd aangeroepen om zeelui en hun vracht tijdens gevaarlijke reizen te beschermen. Via het Keltisch is Nehalennia te herleiden tot ‘Zij die bij de zee is’.

➳ Over kunstenares Eugenie
Eugenie Taze heeft een achtergrond in (internationale) theaterwetenschappen en filmstudies en heeft meerdere exposities op haar naam staan in zowel Italië als Lima. Ook doceert zij kunst op verschillende universiteiten in Lima. Eugenie zal de deelnemers begeleiden in het proces en jou in verschillende stappen leren hoe je een sculptuur kunt maken van karton.

Je krijgt uitleg over de opbouw en de structuur van het sculptuur, welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken en leert over de vele mogelijkheden van het bewerken van gerecycled karton!

➳ De techniek
Aan het begin van elke sessie worden alle 4 van onderstaande technieken die nodig zijn om een kartonnen sculptuur in elkaar te zetten uitgelegd aan de hand van visuele voorbeelden en een powerpoint. Je gaat met elke techniek experimenteren onder begeleiding van Eugenie. Dit ziet er als volgt uit:

Techniek 1
Het ontwerp van de basisstructuur van hout

Techniek 2
De opzet en uitvoering van het maken van een kartonnen structuur

Techniek 3
De bewerking van het materiaal karton

Techniek 4
De afwerking, het vernissen van het kunstwerk

 

 

➳ Eindexpositie 19 maart
Na afloop van deze workshop periode zal dit communale kunstwerk waar jij aan hebt meegewerkt gepresenteerd worden tijdens een expositie. Het Cultureel Centrum Watdajel opent op zaterdag 19 maart haar deuren voor jou, je vrienden, familie en alle inwoners van omgeving de Bilt! Er werken drie cultuurmakers mee aan aanvullende activiteiten, die in het teken staan van het thema van de sculptuur: Verbinding & Cultuur.

 

 


 

➳ Prijs

Deelname alle workshop dagen: €120 p.p.

Deelname per workshop dag: €35 p.p.


➳ Boeken workshops

‣ Alle worshops 5 maart tot 13 maart >> boek workshops
‣ Zaterdag 5 maart >> boek workshop
‣ Zondag 6 maart >> boek workshop
‣ Zaterdag 12 maart >> boek workshop
‣ Zondag 13 maart >> boek workshop

 

➳ Praktische Informatie
•  De workshop start om 10.30 en is rond 14.00 weer afgelopen
•  Leeftijd vanaf 13 jaar (onder begeleiding van een volwassene)
•  Prijs is inclusief materialen
•  Koffie, thee en snacks inbegrepen
•  Maximaal 20 plekken per dag beschikbaar
•  Locatie: Leyenseweg 38, 3721 BD Bilthoven

 

AANMELDEN/VRAGEN?

 

➳ Watdajel & COVID-19
Bij alle activiteiten die verbonden zijn aan dit project houden wij de maatregelen van het RIVM in acht en zullen we toezien op de veiligheid van jou en de mededeelnemers. Zo heeft de werkplaats van Watdajel 350 vierkante meter beschikbaar om -indien nodig- kleine werkstations in te richten waardoor op anderhalve meter afstand en/of in koppels gewerkt kan worden. Ook tijdens de expositie zullen we afgaan op het aantal bezoekers dat het RIVM als maximum stelt en zullen we een toegangsbewijs vragen waarin men gevaccineerd, hersteld of getest is.

Go to Top