April 25, 2020
Utrecht

Een feestje vol kunst & muziek
25 april
13:00-23:00
Nicolaïkerk Utrecht

Voor één dag openen de deuren van de een van de mooiste kerken in Utrecht zich voor de bezoekers van Watdajel Festival.
In de prachtige ruimte die de kerk biedt viert Watdajel Festival de artistieke diversiteit samen met een grote groep makers en artiesten.

Watdajel festival is een innovatief creatief kunst- & muziekproject in Utrecht met een Zuid Amerikaans tintje. De oprichter van Watdajel, Jesus Portal, is in Lima geboren en 10 jaar geleden naar Nederland verhuisd.  Sinds een aantal jaar organiseert hij kleinschalige festivals waarbij hij een vrijplaats biedt aan creatieve mensen.

Tijdens deze festivals komen bezoekers en makers samen om een inspirerend plek te creëren van eigentijdse mixed-media. Het is een tentoonstelling en tegelijkertijd een festival met veel verschillende aanbod van zowel muziek als kunst.

Verschillende kunstdisciplines komen samen in een wervelend en organisch festival; performance, schilderijen, fotografie, dans, muziek, theater, installaties en audiovisuele installaties. Ook het muziekaanbod is gevarieerd: van elektronische muziek tot Jazz, Reggea en Singer-Songwriters.

Voor de makers fungeert Watdajel als een platform om talent te stimuleren. Watdajel werkt graag samen met jonge getalenteerde makers. Door deze jonge makers in contact te brengen met het Utrechtse publiek en meer gevestigde kunstenaars geven we ze graag ervaring, connecties en vertrouwen mee.

Zoek je nog meer informatie over Watdajel, kijk dan op onze Facebook of Instagram