Back to the top

About

Watdajel is een innovatief creatief Kunst & Muziek festival in Utrecht met een origineel karakter.
Het doel van Watdajel is om twee kunstbronnen op een monumentale locatie te combineren, de schoonheid van de beeldende kunst en performances, gecombineerd met de kracht van muziek. Allemaal op één plaats en tijd.

Dit evenement brengt mensen en projecten samen om zo een inspirerend overzicht te bieden van eigentijdse mixed-media.
Het is een tentoonstelling en tegelijkertijd een festival met veel verschillende aanbod van muziek. Er komen verschillende kunstdisciplines samen; performance, schilderijen, fotografie, dans, muziek, theater, installaties en audiovisuele installaties.

De combinatie van Kunst & Muziek op een monumentale of bijzondere locatie werkt inspirerend en uitdagend en is dan ook altijd een uitgangspunt voor de festival  Watdajel viert de artistieke diversiteit samen met meer dan 70 verschillende artiesten uit verschillende kunstdisciplines. Watdajel onderscheidt zich van anderen, een  breed publiek werd aangesproken door kunst tentoon te stellen op een onconventionele manier.

De artistieke inhoud uit zich in het brede aanbod van zowel muzikanten als kunstenaars uit verschillende genres, branches en landen. Muziek met elektronische, organisch, etnische invloeden vanuit het Zuiden. Zowel Afrobeat als Cumbia maar ook Techno, Reggae, Blues en Jazz, performance art, spoken word, moderne dans, theater, acrobatiek, fotografie, beeldende kunst, en installaties. Diversiteit in het culturele aanbod vinden wij belangrijk omdat de bezoeker op deze manier wordt verrast, uitgedaagd maar ook herkenning zal vinden. 

Naast het bieden van een gevarieerd en interessante programmering zijn we met Watdajel ook een platform voor verschillende creatieve mensen. Van professionele opgeleide en gevestigde kunstenaars en muzikanten tot jonge theatermakers en dansers. Watdajel wil hen een mogelijkheid bieden om verscheidene vormen van kunst te promoten en te realiseren en talent te ontwikkelen. Voorafgaand aan elk evenement roepen we makers in om hun werk in te sturen en selecteren wij hun werk

© Your copyright text